2013. március 17., vasárnap

Kakaós csiga


Nagyon sokáig keresgéltem A kakaós csiga receptjét. Nem volt rövid idő,de végül ráleltem. Puha, nagyon csokis és még másnap is finom!:)

Tésztához:

50 dkg teljes kiörlésű búzaliszt (finomliszttel még puhább)
10 dkg vaj
3 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg cukor

Töltelék:
1 cs. Vaníliás cukor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor

Az élesztőt a tejben a cukorral megfuttatjuk, kis liszttel megszórva. Majd egy nagy tálban (ha van fedeles tál,akkor abban) mindent összedagasztunk, és utána a duplájára kelesztjük. (Kb 45perc alatt)
Míg kel a tészta a töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.
Kb fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán. Megkenjük a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük.

 Kb egy ujjnyi vastagságúra vágjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Az ujjainkkal kicsit ellapogatjuk.

Újabb 45percig kelesztjük, végül előmelegített 175°on kisütjük. Kb 15-20 perc kell neki. Ha kihűlt meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!
U.i.: ma feldobtam a tölteléket kicsit: vaj helyett két evőkanál narancslekvárral kevertem össze a kakaós cukrot.iiisteni finom!:)