2013. március 20., szerda

Gombás-csirkés tészta


Azért különleges ez a tészta, mert bár nem tűnik hétköznapinak, mégis érdemes bevenni a mindennapos repertoárba, mert gyorsan kész van, egyszerű és a törpe is imádja.:)
Bár van benne husi, szerintem anélkül is megállja a helyét. Ritkán írok főtt étel recepteket, ennek nagyon egyszerű az oka: nem vagyok túl jó szakácsnő. Sütésben otthon vagyok, de az ebéd rendszeres kihívást jelent. Tehát ezt az olyan főző analfabéták, mint én, is sikerrel tudják elkészíteni. Na de lássunk is neki:)

Hozzávalók:
15 dkg gomba
8 szál újhagyma
30 dkg csirkemell
40 dkg orsótészta
3 evőkanál olaj
20 dkg krémsajt (na már most, szóval a krémsajt, a valódi, aranyárban kóstál, így én nemes egyszerűséggel a camping tejszínes ömlesztett sajtját tettem bele, mert nagyon finom sajtos és nagyon megfelel:))
1 evőkanál petrezselyem
1 bögre a tészta főzővizéből

Tegyük fel a tészta főzővizét. Szeleteljük fel a hagymát, a gombát, a csirkét pedig vágjuk csíkokra.

Főzzük meg a tésztát, ne felejtsünk kivenni egy bögrével a főzővízből, mielőtt leszűrjük. A húst pirítsuk meg az olajon, majd fedő alatt pároljuk 15 percig. Ezután a gomba és a hagyma is mehet hozzá, együtt pároljuk 15-20 percig. Mehet bele a só, egy kis bors meg a petrezselyem. Én összesen két teáskanál sót raktam bele a szószba. Fűszerezés után mehet a bele a főzővíz, ezzel főzzük tovább 5percig, majd mehet a sajt, amivel összeforraljuk, és további 5 percig főzzük.

Mehet bele a tészta, takaréklángon összeforgatjuk, és kész is.
Jó étvágyat.;)