2013. március 25., hétfő

Amerikai palacsinta - nálam;)


Őszinte elnézést kérek a kép minőségéért,de a minap estére készítettem vacsorára a palacsintát és bizony a kislányom addig rajtam aludt a hordozójában, így nem tudtam nagyobb fényt csiholni.:)
Természetesen ez is teljes kiörlésű liszttel készült, de sima finom liszttel még istenibb. Bármilyen feltét remekül megy hozzá: Ricsi a karamellkrémre és a nutellára esküszik, én a lekvárra, Kornél pedig ezt is magában szereti a legjobban, feltét nélkül.

Hozzávalók:
30 dkg tejföl
3 tojás
2 evőkanál cukor
Csipet só
Fél csomag sütőpor
20 dkg liszt
Olaj a sütéshez

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbà verjük, a sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük. A habot és a tejfölös részt óvatosan összeforgatjuk. A lisztet és a sütőport jól elkeverjük és szitálva a masszához adjuk.
Olajozott, forró serpenyőben (nekem teflon serpenyőm van, abban nem olajozok) 1cm vastagon elkenjük a masszát,majd ha az alja megsült(1-2) perc, lapáttal vagy spatulával megfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük.
Jó étvágyat kívánok!:)