2015. január 23., péntek

Finom palacsinta - másként


Ez a recept a kedvenc könyvemből való. Nők Lapja Konyha 100 legjobb sütije. Ez rendkívül puha, picit vastagabb, sűrűbb palacsinta fajta. Nagyon finom, ha palacsinta van ezt készítem.

Hozzávalók (10-12 db-hoz):

3 db tojás
20 dkg liszt
1,5 dl szóda
2 dl tej
Csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj

A hozzávalókat csomómentesre keverjük. Azonnal is süthető, de ha egy órát áll,akkor még finomabb.
Teflon serpenyőben szoktam sütni. Nem kell kikenni olajjal ez esetben, sem semmilyen plusz zsiradekkal. Szepen megsül. Nagyon puha nagyon krémes lesz a kisült tészta is. Mogyorókrémmel, tejszínhabbal szereti párom a legjobban. Én önmagában is.
Jó étvágyat!