2014. január 15., szerda

Túrógombóc - másképpen

Vettem zabpelyhet. Vannak gondok némelyek emésztésével, és olvastam, hogy jótékony a hatása. Csakhogy fogalmam sem volt arról, hogy.mihez használjam fel. Aztán hétvégén jött az igény, hogy csináljak túrógombócot. Be is írtam a heti étrendbe. Keresgéltem receptek között, sokfélét találtam, de egyik sem tetszett igazán. Így úgy döntöttem az érzékeimre bízom magam. Azt hiszem, hogy soha nem sikerült ilyen jól semmi, amit kútfőből készítettem. Ezért szeretném átadni a tapasztalataimat, és rátok bízom,hogy kedvetekre variáljátok, használjátok egy alapnak.

Hozzávalók:
75 dkg túró
15 dkg zabpehely
3 tojás
Csipet só
Fél citrom reszelt héja

Forgatáshoz:
15 dkg zabpehely
1 marék dió
1 ek olaj

A gombóc hozzávalóit összegyúrtam. Azonnal is felhasználható, de én egy órára hűtőbe tettem folpackkal lefedve. Addig forraltam sós vizet, illetve elkészítettem, amibe beleforgattam. A diót és a zabpelyhet aprítógépe raktam és összedaráltam. 1 evőkanál olajon a diós zabpelyhet megpirítottam, majd félrehúztam hűlni.
Amikor felforrt a sós víz, akkor vizes kézzel kisebb gombócokat formáltam a túrós masszából és bedobáltam őket a lobogó vízbe, majd amikor feljöttek a forró víz tetejére a gombócok, szűrővel kiszedtem, majd beleforgattam a diós zabpehelybe és jénaiba raktam. Ugyanúgy tejföllel és porcukorral tálaltam. :)
Jó étvágyat kívánok!