Hobbi blogból lett szenvedély! Célom, hogy mindenki kedvet kapjon a házi készítésű finomságokhoz. Ahogy a receptek is mutatják legnagyobb szerelmem a sütés! cakeboszi@gmail.com
2013. december 10., kedd
Gyors pizza
Ismét futkosós napunk volt. Egyre vittem Lucát oltásra, persze tegnap lefekvés előtt ugrott be, hogy meg is kellene venni az oltóanyagot. Emiatt korábban kellett indulnom... és persze mikor alszanak jól a gyerekek reggel? Amikor eldöntöd,hogy az első korai megébredés/visszaaltatás fázisnál kikelsz az ágyból. Na ez az,ami kimardt, így 8-ig aludtam. Akkor meg ugye a kapkodás, mindketten farkaséhesek, én csak a kávémra vágynék..stb. Így nem maradt idő ebédre, azt viszont muszáj, hát miután hazaértünk kitaláltam,hogy sütőporos tésztát csinálok, a gyors tejfölös alapommal. Összesen 45 perc volt, mire ehettünk. Ennél még a futár se gyorsabb! ;)
Hozzávalók:
500g liszt
2 ek. olíva vagy sima olaj
1 ek. oregánó (elhagyható)
1 tk. só
Fèl csomag sütőpor
1 kis poharas tejföl
2 dl víz
2 gerezd fokhagyma
2-3 szelet felvágott (esetemben sonka)
só,bors
sok sajt (nekem kb 15 dkg)
Begyújtjuk a sütőt 200-220 fokra. A lisztet, az olajat, az oregánót, a sót 1 evőkanál tejföllel, a sütőporral, ès vízzel összegyúrjuk. Ne adjuk hozzá az összes vizet,mert a liszttől függ mikor lesz gyúrható/nyújtható állagú. Amikor kèsz, a tepsi mèretère vágott sütőpapíron kinyújtjuk, kb a tepsi formájára. Belerakjuk a tepsibe.
A maradèk tejfölt az átnyomott fokhagymával, ízlès szerint sóval ès borssal elkeverem, majd megkenem vele a tèszta tetejèt.
Ha van otthon paradicsom, vagy újhagyma, vagy bármilyen zöldsèg,amit szivesen eszünk pizzán, azt is tegyük rá. Nekem ez az újhagyma volt. Ezután a felvágottat eltèpkedjük csíkokra, ès a zöldsègek tetejère tesszük.
A sajtot (minèl többet) kis lyukú reszelőn lereszeljük ès az egèsz alap tetejère halmozzuk. Berakjuk a sütőbe ès addig sütjük míg a tèszta szèle ès a sajt picit világosbarna lesz. Utána kivesszük, ès szeletelhetjük. Jó étvágyat!!