2013. december 24., kedd

Csokoládés pöfeteg


Igazából évek óta tervezem ennek a keksz-félének az elkészítését, csak az volt a problémám ezzel,hogy féltem túl hamar elfogy. Félelmem beigazolódott. A gyors fogyasztás mindenkit fenyeget,de súlyos vétek lenne kihagyni ezt a pofon egyszerű és mennyei ízű finomságot!

Hozzávalók:
 20 dkg étcsoki
 10 dkg vaj
 2 tojás
 20 dkg cukor (nálam nád)
 25 dkg tk. liszt
 fél csomag sütőpor
 3 dkg kakaópor
 2-3 evőkanál tejszín
 porcukor a forgatáshoz

A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal. Amikor már összeolvadt, hozzákeverjük a tojást, a cukrot és alaposan elkeverjük. Utána hozzádjuk a maradék hozzávalót. Ilyenkor még kicsit folyékony massza, épp ezért lefedve kb 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután golyókat formálunk belőle.
Előmelegítjük 160-170 fokra a sütőt. Ezután porcukorba forgatjuk őket
őket. Jó alaposan, vastagon legyen rajta úgy lesz sütés után igazán szép. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket,egymástól távol,mert alaposan megnőnek.
Ezután sütőbe tesszük és kb 10-12 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nagyon puhák és törékenyek. Várjunk vele néhány percet, mielőtt tálcára, vagy tányérra szedjük. Amikor teljesen kihűlt, kívül ropogós lesz, belül pedig szép puha. Jó étvágyat hozzá!
Hát nem megéri?!.... :)