2014. április 26., szombat

Paradicsomleves - nálunk


Ez egy nagyon rosszul sikerült fénykép, de sajnos mivel igencsak elfogyott, így már csak a lábas alján lévő kevés levest tudtam lefotózni. Igazából ez a recept csak azért kerül fel,mert kérték, csak megmutatni szeretném nálunk hogyan is készül ez az ezer arcú étel.

Hozzávalók:

500 g passzírozott paradicsom
Kb fél-3/4 l víz
3 evőkanál olaj (én olíva olajat használtam)
2 evőkanál liszt
Piros paprika (édes), só, cukor, 1 csipet oregánó(elhagyható)
2 szűk marék betűtészta (vagy más apró levestészta, vagy pl Anyukám rizst is tesz bele néha)

Az olajon a liszttel rántást készítünk. Rászórjuk a piros paprikát, majd beleöntünk kb 3-4 deci vizet. Ezzel simára keverjük a rántást, majd beleöntjük a paradicsomot. Attól függ milyen sűrűre szeretnénk, úgy tegyünk hozzá még vizet. (Az enyém leves állagú volt, mert amint beletesszük a tésztát, és az elkezd főni, a levesünk a tészta keményítőtartalmától szép lassan tovább fog sűrűsödni.)
Ezután mehet bele a só és a cukor, kóstoljuk meg,mikor lesz számunkra kellemes az íze. Morzsoljuk bele az oregánót, majd tegyük bele a tésztát és hagyjuk főni. Mikor a tészta puha, akkor kész a leves.
Jó étvágyat!