2014. április 4., péntek

Pásztortarhonya - olcsó, kiadós, gyors

Mai napon úgy alakult, hogy nem volt előre tervezett menüm. Rájöttem,hogy a hirtelen jött vendégek miatt, be kell iktatnom egy bónusz menüt minden hétre. Igazából kicsit szenvedtem is reggel, aztán körbe néztem a spejzban. Találtam tarhonyát, krumplit, meg hagymát. A hűtőben volt egy kis darabka maradék kolbász, gondoltam akkor máris meg van oldva minden probléma. Íme a recept, ami egy nagyon alap recept (tavaly csináltam lecsósan, de volt,hogy sajtosan is, most viszont nem vágytam semmi,extrára)

Hozzávalók:
Fél szál kolbász (nekem 10 dkg-nyi volt, apró kockákra vágtam,így is elég volt)
2 közepes vöröshagyma
2 dundi gerezd fokhagyma (ha vékony,akkor lehet 3 is)
500 g tarhonya
4-5 közepes krumpli

A hozzávalókat felkockázzuk
felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rádobjuk a tarhonyát és azt is picit megpirítjuk (halvány barna legyen imitt-amott). Ha megpirult rátesszük a krumplit, kolbászt és felöntjük úgy,hogy duplán ellepje a víz. Addig főzzük, amíg meg nem puhul. Alacsony lángon. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges rakhatunk rá pirospaprikát, illetve én megszórtam szárított petrezselyemmel. Folyamatosan figyeljünk és gyakran kevergessük, ne égjen le. Illetve ha kell még öntsük fel vízzel. A végén hagyhatjuk szaftosabbra, mert ahogy hűl a tészta és a krumpli felszívja a vizet.
Bátran variáljuk, tegyük hozzá, ami van otthon, vagy amit szeretünk. Jó étvágyat!