2013. szeptember 23., hétfő

Lasagne - házi készítésű szósszal


Manapság próbálok a lehető legtöbb dolgot házilag elkészíteni. Elsősorban azért, mert ebben legalább tudom,hogy mi van. De őszintén szólva élvezem is a próbálgatàst. Ez egy elég jól sikerült próba. Alapnak kiváló lasagnehoz és bolognaihoz is. Érdemes kipróbálni, és akàr tovább gondolni.

Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g darált hús (én pulykát használtam)
800 g paradicsomlé (én paradicsomkonzervet használtam, de nem sűrített paradicsomot)
250 g lasagne tészta
Kb. 15 dkg reszelt sajt
Fűszerek: só,bors,bazsalikom, kakukkfű, oregánó, szerecsendió

Futtassuk meg egy kevés olajon a kockára vágott hagymát és pároljuk üvegesre, ha ez megvan, mehet bele a fokhagyma és a darált hús. Pirítsuk meg, majd fedjük le az edényt.
Ezután kb 20 percig pároljuk. Amikor már majdnem puha, akkor öntsük bele a paradicsomot és fűszerezzük meg a fent leírt fűszerekkel ízlés szerint. További 10-15 percig főzzük össze.
Amikor ez készen van, akkor egy nagyobb tepsit, vagy jénait előveszünk, kivajazzuk(olajozzuk), majd az alját meglocsoljuk szósszal. Rakunk rá egy sor tésztát, jó szorosan. Rá a szósz,bőven husival (ha van plusz sajt, szórjunk ide is egy sort),majd egy sor tészta, a maradék husi szósszal, tetejére tészta és a maradék szósz, plusz jó vastagon a sajt. Mehet be a sütőbe, kb 200-220 fokra, és addig sütjük, amíg a tetején a sajt meg nem pirul.
Jó étvágyat!