Tegnap óta készülök sütni. Szerettem volna valami gyors, olcsó receptet. Nővéremtől kaptam sokféle alapanyagot, barátnőmtől pedig egy szilikon sütőpapírt, amit el lehet mosni. Mindenképpen ki akartam próbálni. A Sparban le volt árazva a vödörnyi magyar tejföl, így egyet tudtam: valami tejfölös lesz. Nen akartam sokáig bíbelődni, sok dolgom volt ma, úgyhogy sokára, de szerencsére kilyukadtam a házi tejszelet receptjénél a NoSaltyn. Már csak néhány változtatás kellett, és sikerült egy olcsó,de annál finomabb változatot összehozni. A krémje már-már olyan ízű,mint a túró. Mivel nővérem kislánya nem ehet csokit, ezért leteszteltem, csoki bevonat nélkül is isteni (ráadásul kevésbé maszatol;D).Nos, lássuk:
Tésztához:
4 tojás
15 dkg finomliszt
Fél cs. sütőpor
3 ek. holland kakaópor
2 ek. olvasztott vaj
2 ek. víz
12 dkg cukor
Csipet só
Krémhez:
2 dl habtejszín
6 ek. porcukor
20 dkg tejföl
2 cs. habfixáló
Tetejére:
10 dkg étcsoki (a legolcsóbb is megteszi)
3 dkg vaj
Elsőnek gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (közepes fokozat).
Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a vizet. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a csipet sóval kemény habbá vert fehérjét. Ezután egy külön tálba mérjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport és elkeverjük. Végül a lisztes részt csomómentesen a tojásos masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és mehet a sütőbe.kb tíz perc alatt készre sütjük (de tűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük).
Vízgőz fölött egy tálba törjük a csokit és a vajat. Összeolvasztjuk és mehet a süti tetejére. Egy vajazókéssel egyenletesen elkenjük, majd minimum két órára hűtőbe tesszük.
Ez után már csak szeletelni kell. Én úgy szoktam, hogy mindig annyit vágok, amennyit épp eszünk, mert a piskóta könnyen kiszárad. Ráadásul, ha nem esszük meg rögtön, akkor olvadni kezd, így érdemes hűtőben tartani mindig. Jó étvágyat!!!:)