2014. november 4., kedd

Gyros - nálunk


Régi recept ez már a kis kék könyvemben, de csupán kétszer készítettem el. Ez volt a harmadik és mindig megfogadom,hogy többet nem fogok rendelni gyrost, hanem megcsinálom...

Hozzávalók a húshoz:

60 dkg színhús (ez nálam mindig csirke vagy pulyka mell, mi ezeket szeretjük)
Fél csomag görög hús fűszerkeverék
2-3 evőkanál olaj

Hozzávalók a salátához:
1/2 kígyóuborka
2 paradicsom
1 közepes fej lila hagyma
(ezekhez bármi egyéb zöldség,amit szeretünk és feta sajt,ha számunkra fontos)
1 kis joghurt (nálam 150g-os)
1 gerezd fokhagyma, só, bors, petrezselyem, bazsalikom

Illetve sült krumpli.

Először a húst csíkokra vágjuk, majd rászórjuk egy tálban a fűszert,alaposan elkeverjük és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Amíg érik a hús, addig elkészítjük a salátát. Én kockáztam,de lehet csíkozni is, a lényeg,hogy pucoljuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket. A joghurtba fokhagymanyomón nyomjuk át a fokhagymát, tegyük bele a fűszereket és a zöldségeket, kóstoljuk meg és ha finomnak érezzük,alaposan fedjük le és mehet a hűtőbe.
A húst az olajon megpirítjuk,míg kérget kap. Ezután pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk rá, hogy ne kapjon le. Megpároljuk a húst,míg puha nem lesz, félretesszük.

Én friss krumplit pucoltam és vágtam vékony szálakra, és azt sütöttem ki.
Ezután tálalhatjuk is krumplival, salátával a húst. Ha pitában szeretnénk,akkor Limaránál találhatunk egy tökéletes receptet a link alatt. :)
Jó étvágyat!